Thursday, August 21, 2008

Olimpiada greilor

Nu trebuie sa te fi uitat prea mult la olimpiada de anul acesta ca sa fi auzit de cele doua mari vedete care au dat cu adevarat lumea sportului peste cap: Usain Bolt si Michael Phelps.

Incep cu sprinterul jamaican Usain Bolt din simplul motiv ca astazi implineste 22 de ani. La 21 august 1986 se nastea un mare sportiv si la propriu si la figurat: la 1.96 m si purtand 46 la pantofi poti fi numit cu adevarat un sportiv mare din punct de vedere fizic. Reusind sa doboare recordul mondial la 100 de m de doua ori pana la olimpiada deja era vazut un mare favorit la medelia disputata la Beijing.
Trecand peste introducere doua lucruri sunt clare: 100 m si 200 m cursele regine ale sprinterilor au fost castigate autoritar de atletul din tara raggae-ului. Okay, pana acum parca nu e nimic deosebit, dar daca spun ca ambele au fost castigate reusind totodata sa doboare si recordurile mondiale parca incepe sa sune fabulos. Nu suna! E FABULOS ! Daca la 100 de metri a dat senzatia ca nu a fortat si pe ultimii metri chiar a aruncat o privire dupa urmaritorii sai, a aruncat o privire la cronometru si a ridicat mainile in aer facand semn de victorie. La 200 de metri aceeasi poveste: a terminat cursa cu 5 metri in fata celorlalti atleti si a avut timp sa priveasca timpul in care a terminat si sa ridice mainile spre cer.
Un atlet adevarat, un fenomen si indiferent de ce supozitii s-ar lansa asupra corectitudinii evolutiilor sale nu trebuie sa ii luam nimic din merit. Bravo! Bravo ! Bravo!

100 m - Beijing - New World Record 9.69s


Daca atletismul din "Cuibul de pasare" a fost dominat de jamaicanul Bolt. Impresionantul bazin olimpic din Beijing, denumit Water Cube, a fost dominat de americanul Michael Phelps. Nimeni altul decat copilul minune de la olimpiada anterioara desfasurata la Atena, unde a facut legea intre mult mai experimentatii sau competitori.
Anul acesta inotatorul nascut la 30 iunie 1985 in Maryland, Baltimore, pe numele sau complet Michael Fred Phelps a cucerit nu mai putin de 8 medalii de aur, din care 2 cu echipa. Opt titluri de campion olimpic ! mai poate fi ceva mai spectaculos pe langa asta? Evident ! Pentru Phelps altul era obiectivul cand a ajuns in China si a reusit sa il duca la bun sfarsit. 8 titluri olimpice acompaniate de 7 recorduri mondiale. Un greu al sportului mondial, un tanar care se va intipari bine in istoria sportului. Phelps e cu siguranta cel mai important sportiv de la olimpiada anului 2008.


Un montaj cu toate cursele sale de la Beijing 2008. Chiar merita vizionat acest minut si jumatate de inot la cel mai inalt nivel!


Cititi si AICI despre Michael Phelps, probabil cel mai mare sportiv din toate timpurile ! (sursa: prosport)

No comments: