Saturday, July 19, 2008

Rapid - Ol. Lyon 2-1

Rapid - Lyon 2-1
Au marcat: Boya (6, 43) / Tafer (58)
Rapid: Andrade (46 Marinescu) - Maftei (69 Păun), R. Fernandes (70 J. P. Andrade), M. Constantin, Bozovici (74 Perjă) - Herea, Lazăr - J. Cesar, Spadacio (70 Răduţă), Cesinha (63 N. Grigore) - Boya (76 Joao Paulo). Antrenor: Jose Peseiro

Lyon: Lloris (46 Vercoutre) - Gasama, Faure, Seguin, Reveillere - Mehama - Ederson (68 Pied), Juninho (68 Beynie), Bodmer (46 Pjanic), Mounier (68 Delgado) - Grenier (46 Tafer). Antrenor: Claude Puel
Arbitru: Mugurel Vădan. Asistenţi: Nicolae Marodin, Cornel Fecioru


"Rapid nu se schimbă, aşa cum marea nu capătă culoarea ochilor iubitei comandantului de vas!" a spus Paunescu, un lucru stiut de noi toti de altfel.
Un Rapid ce a impresionat prin joc si prin rezultat. Cam asta e ce asteaptam de la jucatori: posesie, travaliu si eficienta.
Coman a lipsit in continuare data fiind situatia lui contractuala, lipsa lui Sapunaru a fost destul de evidenta in ofensiva, insa pe partea defensiva inlocuitorul lui, Maftei a reusit sa il suplineasca foarte bine. Pardo nu a jucat nici el, astfel buturile au fost aparate de Andrade in prima repriza si de Marinescu in cea dea doua parte, amandoi avand momente bune si unele ezitari tipice portarilor nostri, dar in mare prestatia lor a fost buna spre foarte buna.
Constantin si Fernandes au inchis perfect centrul defensivei si nu de putine ori s-au aventurat cu minga la picior spre terenul advers.
Lazar a asigurat perfect mijlocul defensiv, imbogatind, ca de fiecare data, jocul cu multe pase in adancime, recuperari in extremis si o siguranta demna de un mijlocas la inchidere.
Herea si Spadacio au fost flanckeri echipei si si-au facut treaba chiar neasteptat de bine. Herea este poate surpriza placuta a portughezului Peseiro. I-a acordat incredere si l-a incurajat mereu, a fost cel care l-a dorit sa ramana l-a echipa si iata ca tanarul mijlocas nu dezamageste si promite sa fie un pion important sezonul acesta.
Jucatorul care m-a impresionat cel mai mult a fost noul decar al echipei, brazilianul Julio Cesar. Poseda o tehnica uimitoare, o finete tipic braziliana lasand de multe ori cu ochii in nocturna jucatorii adversi. Centrari foarte bine plasate si care zboara ca un disc, multa viteza si mult efect. E exact jucatorul de care aveam nevoie la mijloc si care sa faca diferenta cu fiecare pasa care pleaca din ghetele sale.
Boya, singurul varf lansat in camp a fost de o eficienta aproape perfecta. Marcand doua goluri, unul cu piciorul drept si unul cu capul ca urmare a unei centrari expediate de Herea, camerunezul a fost omul meciului si cel care a iesit cel mai mult in evidenta. Un joc foarte eficient si multe coborari in linia de mijloc pentru a-si ajuta colegii. Din partea mea primeste nota 10.

FZR !! Anul asta facem figura mare baieti !



Post Edit: Un No Comment clasic! De asta noi suntem Rapidisti!

No comments: