Wednesday, September 17, 2008

Anomalii

Fotbalul romanesc a luato razna de tot. Ori e asa, ori eu nu mai inteleg nimic din el, nimic din fotbal in general.
Fotbalul e un sport in care 22 de barbati (de ceva timp si femei), impartiti in 2 echipe se "lupta" in limita unor reguli sa bage in ate o beshica din ce in ce mai moderna. Fiecare echipa are treaba ei, modul ei de abordare si nu se poate asemena in nici un fel cu alte echipe, nici macar la echipament. Eu cam asta stiam ca e baza fotbalului.

Uite ca ce se intampla la noi imi da peste cap toata gandurile care credeam ca sunt foarte bine zidite.
Si fiti atenti cum gandesc anumiti oameni de fotbal (ca asa da bine sa le spui).

Avem o ecuatie cu 4 elemente: Roma, CFR, Steaua, Bayern Munchen. 2 necunoscute: rezultatele finale din infruntarile dintre primele 2, respectiv ultimele 2. Logica: una absolut tampita !
Avem 3 puncte de plecare:
1. Inainte de ieri, marti, ora 21:45: CFR nu are nici o sansa, iar Roma trebuie sa castige la ceva goluri diferenta. Steaua are sanse destul de bune sa castige pentru ca are experienta. Cica experienta Stelei poate fi decisiva in meciul cu Bayern !! Da, e adevarat, nemtii is la prima participare si au un lot mult mai ieftin si inferior stelei.
2. In caz ca CFR face un egal, sansele stelei cresc considerabil.
3. CFR castiga la Roma cu 2-1. Steaua castiga meciul cu Bayern !

Cine trage concluziile? Ce legatura are victoria clujenilor cu meciul stelei? Experienta? Sare mingea mai tare din pieptul unui debutant in liga daca acesta chiar stie sa o potoleasca?
Eu nu mai inteleg nimic din logica marilor specialisi.

Nu! Va spun eu cum sta treaba chiar daca imi lipseste diplomatia total. CFR a jucat fantastic si are 3 puncte in cont, Steaua in 3 ani de liga ( timp in care tot aduna experienta. Lucru pe care romanii il castiga cel mai des indiferent de domeniu) nu a demonstrat nimic. Cand incepi sa compari o victorie la Kiev, cu una pe Stadio Olimpico, in fata unor jucatori ca Panucci, De Rossi, Totti, Baptista, Cicinho sau Vucinic (vroiam sa zic doar cativa si uite ce a iesit; au mai ramas multi) inseamna ca ar cam trebui sa ne vedem fiecare de treburile personale.

P.S. Daca era vorba de oricare alta echipa din Romania in afara de Steaua, situatia revenea la normal. De acord? ... Penibil...

1 comment:

Anonymous said...

Pe langa faptul ca adversarele Stelei si CFR-ului nu sunt comparabile, nici istoria celor doua nu se poate compara. Vad ca toata lumea e suparata de entuziasmul unora legat de meciul de aseara. Si cel putin toti stelistii pe care i-am intalnit azi au ajuns la o singura concluzie: ca daca incepe presa sa compare CFR cu Steaua, sa nu mai comenteze fotbal niciodata. Pai de ce fratilor? CE e mai impresionant? 1 participare ISTORICA si 1 victorie (ceea ce "teoretic" ar insemna un procentaj de 100%) sau de ex. 3 participari şi 2 victorii si 2 egaluri?. Cat de aiurea suna? OK. Steaua a jucat de 3 ori in LIGA CAMPIONILOR! Restul e Cupa Campionilor Europeni, care nu mai are nicio ramasita azi. Nici in format, daramite in bugete.

Oricum bafta Stelei in seara asta, desi la pronostic merg pe 2-0 pentru Bayern
Bafta si echipelor de maine, in special uneia dintre ele! Se stie ea!

Sa fim romani(echilibrati)!