Wednesday, September 24, 2008

Noi suntem romani

Sangele nostru latin nu ne da voie sa stam in banca noastra si mereu suntem pus pe "mari realizari".

Un proverb romanesc spune: "Sa moara si capra vecinului", iar o vorba de duh ce am auzito acum ceva timp de la un prieten ce locuieste in strainatate suna cam asa: In Romania ar trebui ziduri fortificate intre case si nimic in fata curtii, iar in strainatate porti de castel in afata caselor si garduri micute de frunze intre vecini". Se subintelege care e ideea replicii.

Zilele acestea subiectele din fotbalul romanesc parca au secat, au secat pentru mine. Ele exista, dar nu imi starnesc nici un fel de interes sa le discut. Vesnica cearta intre actionarii dinamovisti, eterna lupta de redresare a rapidului sau binecunoscutele tampenii becaliene au inceput sa ma lase rece.

Cu toate acestea, cand credeam ca am putina liniste din partea fotbalului romanesc citesc o replica a lui Andone. Proaspatul (de acum nu mai e atat de proaspat, dar da bine la impresia artistica) demis antrenor de la CFR Cluj, incepe sa sape santuri spre un viitor loc de munca. Cu orgoliul ranit dupa ce si-a vazut munca de un an spulberata in cateva clipe fiind nevoit sa isi vada echipa cum invinge pe AS Roma, chiar pe Olimpico, doar la PRO TV, falcosul a scos inca odata in evidenta cat de bine exista intiparit in Romania respectul fata de ceilalti si mai ales fata de colegi.

Ioan Andone a deschis,neinvitat de nimeni, usa catre banca tehnica a rapidului,cu calcaiul, in timp ce se afla cu spatele la ea. Mai exact, a declarat ca in cazul in care giulestenii ar ramane fara antrenor el ar fi dispus sa ocupe acest post.
Mai mult de atat a spus ca ar mai antrena si alte echipe, ca noi, vezi doamne, sa observam cat de profesionist e omul si ca nu ar avea vreun resentiment cainesc sau ceferist.
Partea buna e ca romanul a cam inceput sa priceapa cum sta treaba cu "pupicurile" acestea subtile.

Foarte urat domnule Andone !

Apropo de spiritul de colegialitate al romanului. Scandalul in care a fost implicata Mihaela Radulescu, ajunsa bataia de joc chiar a colegilor de trust care nu au binevoit sa verifice tampenia ce le venise la redactie.

No comments: