Friday, September 12, 2008

Asalt britanic

Cand vine vorba de titluri cu jocuri de cuvinte inedite si tot felul de idei traznite in presa, cu siguranta britanicii sunt pe primul loc la ani lumina distanta de restul breslei. Mereu apar cu poze care mai de care mai sugestive si fara pic de rushine ironizeaza pana si pe premier. Singura care cred ca a scapat ( chiar daca am si aici mici dubii) e Regina.

Daca umorul britanic ma lasa rece, trebuie sa recunosc ca sunt un mare fan al originalitatii insulare.

Tocmai am citit un articol care m-a facut sa ma gandesc la ce am scris mai sus. E cu adevarat un mod foarte interesant de a face jurnalism sportiv si cu siguranta astfel atragi atentia mult mai usor.
Anglia a uitat deja ca au fost privati de prezenta la Euro2004 de Croatia, asta datorita faptului ca miercuri i-au zdrobit chiar la Zagreb cu scorul de 4-1. Presa evident ca a inceput sa radieze de fericire si nu au mai gasit apelative sa ii laude pe jucatorii antrenati de Capello.
Dupa laude si laude s-a ajuns si la, evident, o exagerare tipic britanica:

Trei goluri marcate de tanarul atacant de la Arsenal, Theo Walcott si un gol trecut in contul vesnicului "copil minune" al fotbalului britanic, "diavolul" Wayne Rooney i-au facut pe jurnalisti sa exclame: "IT'S WAR ... Walcott and Rooney"
Combinand inceputurile de nume a fiecarui jucator au ajuns la un indemn extrem de sugestiv.



Laudele intre cei doi jucatori nu mai contenesc, iar Fabio Capello este fericit ca i-a facut o mare problema antrenorului de la Arsenal, Arsene Wenger, care nu prea il folosea titular pe atacantul de numai 19 ani.

Aceastea denumire razboinica nu este singulara; in anii `90 cand cuplul de atacanti
Shearer-Sheringham facea ravagii, ei primisera denumrea de "SAS strike force"
Citit intregul articol AICI

Referitor la jocuri de cuvinte presa din romania nu putea sa ramana mai prejos si cum ne sta noua bine in majoritatea domeniilor am imprumutat acest obicei. Titluri ca "N&D", "eMOTIi", "Si-au revenit RAPID", sunt binecunoscute.

No comments: