Thursday, September 11, 2008

Guess who`s back ?!

E aproape sigur ! In 2009 revine Lance Armstrong. Texanul si-a pregatit intoarcerea in Marea Bucla, anuntat ca va participa inainte de aceasta si in Turul Californiei, Paris-Nisa, Turul Georgiei si Dauphine Libere.
Pe 18 septembrie urmeaza sa implineasca 37 de ani, dar lucrul aceste nu il impiedica sa se lanseze din nou spre cele mai inalte culmi ale ciclismului in, probabil, cea mai dificila cursa pe 2 roti. Se pare ca unul din motivele care l-au facut sa se gandeasca serios sa se urce din nou in sa a fost inspirat de victoria Constantinei Dita Tomescu de la Beijing. Romanca traieste de mult timp in State si este foarte cunoscuta si apreciata peste ocean, spre deosebire de locurile sale natale. Cu siguranta daca vreo televiziune s-ar gandi sa isi scoata un reporter in strada cu o camera de luat vederi si sa intrebe cativa cetateni nu multi ar recunoasteo pe maratonista ce ne-a adus atata glorie vara aceasta.
Revenind la american, acesta va concura pentru echipa Astana dar fara a avea vreo pretentie financiara.
Singurul septuplu campion de Tur al Frantei s-a retras din activitate acum 3 ani cand isi incheia incredibila serie de victorii consecutive. Intoarcerea sa si terminarea cursei cu o clasare rezonabila (victoria nu este obligatorie, dar ar fi ideala) ar pune astfel capat tuturor presupunerilor de doping la adresa sa si i-ar face pe sceptici sa se incline in fata marelui campion.

Toti cei care au urmarit turul in anii de glorie ai americanului sunt cu siguranta extaziati de aceasta stire. Eu m-am declarat mereu un mare fan al lui Armstrong si cu aceasta ocazie tin sa intaresc aceasta idee si sa declar faptul ca il consider primul mare sportiv din toate punctele de vedere. In aceasta galerie creata de mine i-am adaugat de curand pe inotatorul american Michael Phelps si sprinterul jamaican Usain Bolt.
Cursele in care arunca o scurta privire peste umar spre colegii de pluton (vesnicul loser Jan Ullrich sau regretatul Marco Pantani) si incepea sa "mulineze" in stilui caracteristic lasandu-i pe toti sa ii priveasca doar roata din spate, ma fac sa ma simt mic si sa sper la intoarcerea sa.
De cand recordmenul s-a retras turul parca si-a pierdut din aura sa magica. Cu toate ca surprizele si-au intrat cu adevarat in rol, parca ceva nu e bine. Dictatura de care a avut parte anima atmosfera si toti aveau un scop clar: sa il invinga pe Armstrong.

Pe langa asta sunt foarte curios sa ii aud din nou pe cei doi Radu (Banciu si Naum, pentru necunoscatori ei sunt comentatorii Turului Frantei de la Eurosport) lansandu-se in replici care mai decare mai "savuroase".
Mi-e foarte dor de acei 7 ani si il astet cu nerabdare si pe cel care urmeaza.

Come on Lance!

No comments: