Saturday, September 13, 2008

Ca`ntre frati

Ca o mare ironie in actuala campanie pentru calificarea la CM2010 se vor intalni in aceeasi grupa Coreea de Sud,si ,sora sa ceva mai comunista, Coreea de Nord. Toata lumea cunoaste relatiile "bune" in care se afla cele doua natiuni. E nevoie sa amintesc de granitele ce le despart care au fost inchise foarte mult timp si deja se intelege despre ce e vorba.

Primul meci trebuia sa aiba loc in capitala comunistilor, Pheniang. Toate bune si frumoase pana cand a intervenit atotputernicul conducator Kim Jong Il, care nu a vrut nici in ruptul capului sa auda imnul sudicilor pe teritoriul sau.
Nordicii au gasit imediat o solutie: le-au propus "fratilor" ca in loc de traditionalul imn care trebuie intonat la inceputul meciului sa fie insotiti de o melodie traditionala coreeana. Evident ca propunerea a fost refuzata. Stau si ma gandesc cum ar fi fost ca Romania sa intalneasca Moldova la Chishinau si Voronin, presedintele basarabenilor, sa ne interzica sa fim insotiti de a noastra desteptare si sa ii vedem pe Mutu, Chivu si compania cu inima la piept ascultand si intonand cu pofta "Trandafir de la Moldova".

Dat fiind faptul ca nu s-au inteles asupra acestui aspect si meciul trebuia sa se dispute intr-un fel sau altul s-a hotarat sa mute tabara in China, la Shanghai. Lucrurile nu se termina aici, pe nord coreeni,din tara organizatoare a meciului, nu ii prea tine buzunaru sa iasa din tara si mai ales nu prea au voie decat daca vor sa ajunga pe un scaun electric iar acest lucru insemna ca aportul suporterilor ar fi fost cam zero. S-a gasit imediat solutie si la aceasta problema: preturile biletelor au fost triplate ca sa le fac viata grea sud coreenilor.
Revenind la fotbal, meciul s-a terminat nedecis, scorul final fiind de 1-1.

Daca tot am ajuns cu discutia in aceasta tara vreau sa postez o poza care sigur nu apare in nici un ziar din Coreea de Nord. Comunismul lor fanatic nu l-ar lasa descoperit (la propriu) pe marele si puternicul lor conducator.

2 comments:

Anonymous said...

Am vazut meciul pe Eurosport, si pot spune ca intrece Liga I de la noi.

zandi said...

Imi imaginez, Coreea de Sud, chiar si daca a fost ajutata, a ajuns in semifinale la mondiale in 2012 si de aia din nord stiu ca nu is slabuti. Dar cand te chinui cu Feroe crezi ca mai poti sa te compari cu vreo echipa? :))