Friday, September 19, 2008

Wolfsburg 1 (penalty) - Rapid 0 (ZERO)

Trebuiau sa faca un meci mare, trebuiau sa ne faca mandri, sa ne faca sa strigam de bucurie la fiecare gol. Nu au reusit sa suteze nici macar o data pe spatiul portii sau sa puna probleme serioase portarului care a "reusit" sa ia doua goluri de la puternica echipa a Luxemburgului, Benaglio.

Un meci anost, agitat de cateva ori de incursiunile lupilor Hasebe, Misimovic, Josue sau Grafite. Cel din urma a avut ocazia sa execute un penalty, venit dupa o interventie imprudenta a lui Cesinha, in minutul 45. Lovitura de pedeapsa care a venit parca dupa 3 cornere ca in curtea scolii. Presiunea lui Cesinha l-a facut pe jucatorul nemtilor sa cada in careul de 16 si sa il faca pe arbitrul italian, Gianluca Rocchi sa arate punctul cu var. Daca nu fluiera cu siguranta nu ii reprosa nimeni nimic.
Din pacate golul marcat de Grafite a fost parca in acelasi timp cu fluierul de final al primei reprize si a fost echivalentul unei cisterne pline cu ciment turnate in ghetele giulestenilor.
Repriza a doua nu a adus nimic nou pe gazonul impresionantului Wolswagen Arena, actul secund fiind parca o copie fidela a primei parti. Cateva incursiuni care fie se opreau in piciorul lui Maftei sau Fernandes, ori erau respinse de un Pardo in zi mare.

Asa cum bine spunea si Copos, meciul a dat impresia ca nu avea parte de goluri chiar daca se juca pana a doua zi.
Urko Pardo si capitanul Maftei si prin atitudine pitbulul Mejolaro si muntenegreanul Bozovic, au fost singurii care pareau ca vor sa se faca remarcati.

Rapid nu a reusit nimic si a fost in tonul echipelor romanesti care au evoluat aseara. Dinamo a pierdut in Olanda la NEC Nijmegen cu 1-0, dar s-au facut remarcati din cauza suporterilor extrem de binevoitori, Poli Timisoara, desi a dat impresia ca poate face o figura frumoasa si a deschis scorul prin Bucur, a fost invinsa pe teren propriu de vecinii de peste granita, Partizan Belgrad, cu 2-1. Performele rundei au fost Unirea Urziceni si plaiesii lui Porumboiu, FC Vaslui, care au incheiat la egalitate 0-0 in fata lui Hamburg, respectiv Slaviei Praga.

O seara ratata de echipele romanesti, una pe care trebuie sa o uitam si sa ne inarmam serios pentru retur. AMR 13, asa ca timp este destul.

Trebuie sa tinem fruntea sus si sa aruncam in lupta tot ce avem mai bun in returul de pe 2 octombrie. Calificarea este in continuare in joc, iar acum este randul nostru sa mutam.

No comments: