Thursday, September 18, 2008

Victorie ! Sieg !

Acum 3 sezoane VfB Stuttgart, Hertha Berlin si Hamburg SV priveau cu jind la parcursul Rapidului ce se oprea nedrept parca in sferturi intr-un duel pitoresc. Pe rand aceste echipe au fost devansate de giulesteni si europa palea la picioarele acestora. Lucescu junior era comparat cu Mourinho, iar jucatori ca Marcelinho sau Van der Vaart trebuiau sa se recunoasca invinsi si sa renunte la visul european.
Anul trecut o noua statie nemteasca avea sa ii iasa in cale Rapidului, insa, de data aceasta, cu mult ghinion. Doua egaluri si ai nostri au fost obligati sa isi faca rezervare la bar sa urmareasca meciurile din uefa. Nurenberg, prin varful ei de lance, bosniacul Misimovic, i-a interzis sa viseze din nou.

18 septembrie 2008, Wolfsburg. Urmatoarea statie din Germania ce urmeaza sa fie calcata de visinii. Diseara la ora 20 toata suflarea rapidista va sta cu sufletul la gura si cu multa speranta in ganduri. Din nou echipa pe care o vor infrunta il au ca prim solist pe acelasi bosniac cu ghinion. Misimovic. Un jucator aflat in plina forma care a condus nationala tarii sale spre o victorie impotriva Estoniei cu numai putin de 7 la o.
Wolfsburg, un fel de FC Arges al Germaniei (asta si pentru ca provine din locurile unde s-a nascut concernul volkswagen) isi propune anul acesta sa castige 1.Bundesliga pentru prima data in istoria sa. In lotul nemtilor se afla si fostul dinamovist Vladut Munteanu, dar care nu prea intra in gratiile antrenorului lupilor, Felix Magath.

Din momentul in care am aflat ca va fi adversarul Rapidului am incercat sa o urmaresc in cele cateva meciuri care despartea intalnirea din seara aceasta. Am reusit sa vad doar meciul ce l-au disputat acasa impotrvia celor de la Eintracht Frankfurt. Scorul final 2-2. O echipa ce nu m-a impresionat. Puternica pe atac, dar tematoare in defensiva. Construita parca pe acelasi schelet precum Rapidul. Prevad un meci puternic, foarte deschis, cu foarte multe faze de poarta si cu greseli in defensiva ambelor echipe.

Rapidul se pare ca va schimba putin asezarea in teren.
In poarta mai mult ca sigur va apara tot spaniolul Pardo, care desi nu a avut evolutii tocmai stralucitoare primeste inca odata credit din partea lui Peseiro, probabil pentru ultima data.
Defensiva va incepe cu 3 fundasi centrali: Maftei, Fernandes si Constantin (ultimul este incert datorita unei presupuse accidentari suferite la antrenamentul de aseara).
Benzile vor fi asigurate de Bozovic pe partea stanga, respectiv nou venitul Vella pe dreapta. Sper sa il vad pe Bozo titular, Rapidul are mare mare nevoie de el. Asta pentru ca titularizarea lui influenteaza foarte mult si partea stanga a mijlocului ofensiv, unde se va afla Cesinha, jucator extraordinar, dar care are nevoie de ajutorul muntenegreanului. Un cuplu care face ravagii cand sunt impreuna in teren. Mijlocas stanga va fi brazilianul Julio Cesar, jucator ce are nevoie de un meci mare pentru a-si recapata increderea pierduta in ultimul timp. Spadacio se va in centrul, "Machineta" asa cum era poreclit la Madeira urmand sa fie sprijinit ori de Grigore, ori de brazilianul nou venit Paulista.
In atac vine si marea si fericita surpriza. Claudio "Pitbull" Mejolaro urmand sa fie titularizat ca varf impins, responsabil cu impungerea defensivei verzilor. De la acesta din urma se asteapta un meci mare, lucru ce ar incununa aparitiile foarte bune din campionat, cand a fost mai mult rezerva.

Ne asteapta un meci mare, un meci de la care asteptam un rezultat care sa ne dea sperante pentru retur.
Personal anticipez un rezultat ce ne-ar aduce calificarea in proportie de 80%. Scor final: 0-1.

Forzza Rapid !!

No comments: